Tjen penger på dine notater med FileFora!

graduation-149646_640

På FileFora.no kan du selge notatene du har jobbet iherdig med, men som du trodde du ikke ville få bruk for igjen. Du laster opp notatene dine som PDF,  og andre medstudenter kan kjøpe og laste dem ned for å  forstå fagene bedre.

 

Fremgangsmåte:

1. Dersom du ønsker å legge ut dokumenter til salgs må du først klikke på knappen, Bli medlem!

Bli medlemDa blir du sendt til registreringsskjemaet, som må fylles ut med korrekt informasjon om deg for at dine dokumentsalg skal bli registrert på deg, og du skal få pengene dine.


2. Etter at du har fylt ut skjemaet og trykket Send inn, vil du bli sendt til salgspanelet.

Salgspanel3

I salgspanelet kan du administere dine dokumenter, samt holde styr på din inntjening og profil. Dette gjøres via de ulike fanene tilgjengelig øverst i panelet.


3. For å laste opp et nytt dokument, må du klikke på fanen for  dette.

Nytt-dokument

Deretter blir du sendt til skjemaet som må fylles ut for å gjøre dokumentet tilgjengelig for andre studenter på FileFora.no.


4. Først må du bestemme et navn på dokumentet.Overskrift2-fade

Dette bør være så konsist som mulig, slik at andre studenter lett får inntrykk av hva dokumentet faktisk inneholder. Fordi navnet på dokumentet er koblet opp mot søkemoteren (i likhet med beskrivelsesfeltet), vil det være fordelaktig å ha et dekkende dokumentnavn for å kunne treffe de som etterspør dokumentet.


5. Videre skal du fastsette en pris på dokumentet.

Selger bestemmer prisen på dokumentet, og kan til enhver tid endre denne. Dette gjør det mulig å for eksempel sette en lav utgangspris, for så å sette opp prisen etter hvert som dokumentet får et høyere antall nedlastinger, gode tilbakemeldinger og/eller oppnåelse av god stjernerangering. Det er imidlertid viktig å merke seg at en økt pris trolig vil redusere etterspørselen etter dokumentet. Selger må derfor avgjøre om målet er å selge mange dokumenter til lav pris, få dokumenter til en høy pris, eller noe imellom disse. Vi anbefaler inkrementelle prisendringer, altså at det foretas små justeringer i prisen for hver prisoppdatering. Minsteprisen du kan sette på et dokument er 15 kroner.

Er du usikker på hva som er en passende pris for ditt dokument? Se historiske priser og faktiske salg under fanen spørsmål og svar (salg av dokumenter).

Det koster ingenting å opprette en salgsannonse. For å kunne drifte FileFora.no, tas det en serviceavgift på 35 % av dokumentets salgspris ved gjennomført handel. Selger sine 65 % blir automatisk overført til selgers oppgitte PayPal-konto den 15. i påfølgende måned – altså innen 45 dager etter handelen. Pengene på PayPal-kontoen kan enkelt overføres til en bankkonto, eller benyttes ved handler der PayPal velges som betalingsmiddel.


6. Neste steg er å laste opp selve dokumentet.

photo_2015-08-30_12-31-36, med gråfarge

Det gjør du ved å klikke på Last opp-knappen helt til høyre på samme linjen som der prisen settes. Du har nå åpnet din oversikt over opplastede filer, og hit kan du dra filen du ønsker å laste opp, eller du kan klikke på last opp og deretter velg filer for å bla deg frem til filen i filutforskeren.


7. Velg deretter hvilken skole, fagområde og fag dokumentet er tilknyttet.

Du må også velge om dette er en eksamensbesvarelse, sammendrag, oppgaveløsning eller et annet notat.  Denne informasjonen brukes for å gjøre det lettere for andre studenter å finne de dokumentene de er ute etter.


8. Til slutt beskriver du dokumentet ytterligere.

Det anbefales å presist, men grundig forklare hva dokumentet inneholder. Dersom beskrivelsen av dokumentet ikke stemmer overens med dokumentinnholdet, kan kjøperne av ditt dokument få refundert sine kjøp. Fordi beskrivelsesfeltet er koblet opp mot søkemoteren (i likhet med navnet på dokumentet), vil det være fordelaktig å ha en dekkende beskrivelse for å kunne treffe de som etterspør dokumentet.

Gode tips:
#1 Nevn nøkkelord fra dokumentet (eksempelvis fagbegreper) i beskrivelsesfeltet slik at disse kan gi relevante treff mot søkemotoren.

#2 Bruk tilbakemeldinger og rangeringene fra kundene til å forbedre dokumentet ditt, slik at du i fremtiden kan få flere kunder.

rating-153609_640

 


9.  Godkjenning av dokumenter

Alle dokumenter som skal selges hos oss gjennomgår en kvalitetskontroll. Her sjekkes dokumentet blant annet for plagiat og innhold. Vær oppmerksom på at det er du, som selger, som står ansvarlig for det som publiseres og at du må forsikre deg om at du ikke bryter åndsverksloven eller andre regler. Du kan bli bedt om å fremlegge ytteligere dokumentasjon eller endre på innholdet i dokumentet dersom vi mistenker brudd på brukervilkårene.


Fant du ikke svar på det du lette etter? Eller ønsker du å lese mer om salg av dokumenter? Da kan du gå til fanen spørsmål og svar og velge kategorien Salg av dokumenter.